Sportangeln

vissen

Sportangler kommen in Katwijk nicht mit leeren Haenden nach Hause. Sie koennen angeln von einem Boot aus im Meer oder vom Strand aus. Jeder Angler findet eine geeignete Stelle. Und die Fische beissen gut.

vissen

Das Sportangeln ist an bestimmte Regeln gebunden. Das Angeln im Meer ist frei. In der Fischereizone, den Küstengewässern und im Seegebiet benötigen Sie zum Fischen mit Angelruten keine Angelerlaubnis. Nur in den Küstengewässern gilt die Einschränkung von maximal zwei Ruten pro Angler.

Het is in de periode van 1 april tot 1 oktober verboden tussen 09.00 en 19.00 uur vanaf het strand van Katwijk te hengelsportvissen.

Echter, bij een temperatuur lager dan 18°C en/of neerslag mogen vissers in genoemde periode ook overdag op het strand. De neerslag en temperatuur regeling wordt kenbaar gemaakt op de informatieborden bij de strandafgangen en via een vlag. Deze vlag wordt opgehangen bij de politiestrandpost en de twee strandposten van de reddingsbrigade. Als de vlag is gehesen, is vissen niet toegestaan op het strand. Het is een witte vlag met een rood verbodsteken.

Buitenom deze bovengenoemde tijden en periode is vissen vanaf het strand van Katwijk wel toegestaan. Let uiteraard wel op bij het inwerpen van uw hengel op de eventuele overige strand- en zeegebruikers.

Vrij toegankelijk
Het strandgedeelte ten noorden van strandvak C (naast kitevereniging Airtime) is het hele jaar vrij toegankelijk voor vissers.

Verder raden we ook aan het informatiebord te lezen, met de plaatselijke strandregels, die vaak bij elke strand(opgang) is geplaatst.

vissen

Informationen

Beim oertlichen Tourist Buero koennen Sie Fischkarten der Wassersportgebiete kaufen. Hier finden Sie viele nuetzliche Informationen ueber Sportangeln: http://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/deutsch/

Bestellen Sie den VISpas schnell und einfach online: https://www.vispas.nl/

Hier finden einen umfassenden ‘berblick ‘ber alle Angelplätze: http://www.visplanner.nl/